Familjen: Kom
7
av 10
  • Artist
  • Familjen
  • Album
  • Kom
  • Bolag
  • Karlssons Musikkontor


En glow stick för den här planeten vi bor på.

Det är mörkt nu men det blir ljusare igen.

På »Kom« gör Johan T. Karlsson »en Triad« och tänder en glow stick för allt han tror på, för den här planeten vi bor på.

Men det blir aldrig outhärdligt »peppande«. Stundom är Familjens femte fullängdare dunkel på gränsen till hotfull. Det är en delvis ny, mer sammanbiten och konfrontativ Karlsson som ger sig till känna. Mestadels med positivt utfall. Musikaliskt känner vi dessutom igen honom och han har då inte förlorat närheten till smittsamma melodier.

Känslan (återspeglad redan i albumtiteln) är att Familjen vill dra sitt strå till stacken för att vi ska föras samman snarare än splittras ytterligare. Till det mest effektiva i den bemärkelsen hör att ha kul ihop – mörkerkrafternas bild av hålligång kan trots allt lätt förväxlas med ett järnrör.

»Kom« lyckas förtjänstfullt balansera mellan det oroliga och det roliga. På några håll blir det lite konturlöst, och kanske saknas det där sista avgörande lyftet, men tveksamt hur viktigt dylikt egentligen är på en skiva som så oreserverat bjuder in och så lite stänger ute.
Relaterat