Sonic pratar med: Martin Elisson
Foto: Christian SaldertI stället för läsning; lyssning.

»Det kan bli en grym kontrast, i och med att vi inte alltid gör musik och text samtidigt kan det vara en glad låt som får en deppigare text«, sa Adam Bolméus när Gustav Gelin porträtterade Hästpojken till Sonic #66, februari 2013.

Det där resonemanget utvecklar Hästpojkens andra halva, sångaren Martin Elisson, i den intervju som Anders Dahlbom (inspelad av Nevada Media) gjort med den forne Bad Cash Quartet-frontfiguren apropå fem låtar från nya plattan »Hästpojken är död«, för övrigt det fjärde Hästpojken-albumet i ordningen (recenseras här på sajten i morgon!). Det blir även prat om alkohol och beroende, navelskådande och varför man bör undvika att skriva låttexter om att skriva låttexter men kanske ändå måste göra just det, samt åtskilligt annat.

I stället för att göra text av samtalet kör vi ut det i lyssningsbart skick, ty utöver nämnda parti har vi nämligen även bandat ett längre avsnitt med Martin Elisson där han berättar om en specifik låt ur Hästpojken-katalogen – detta hoppas vi kunna återkomma till inom kort när/ifall vår serie med poddar tillåts rulla i gång.
Relaterat