Parken: Länge leve Parken
PARKEN
Länge leve Parken
Flora & Fauna/Border
Betyg: 8

»Dom vi var för längesen
Dom blir vi aldrig mer igen«

Parken sätter fingret på tankar, känslor och svårförklarliga tomrum som väldigt intensivt har cirkulerat i en värld som liknar min den senaste tiden.
   Håkan Hellström – som Parken-mannen Pelle Lindroth delar sitt utlevelsefulla sånguttryck, frekventa ropa-och-svara-bruk och somligt vokabulär med – rörde sig på samma livsbegrundande domäner med »För sent för Edelweiss«. Till skillnad från somliga andra som influerats av virvelvinden från västkusten undgår emellertid albumdebuten »Länge leve Parken« att påverkas på det musikaliska planet. Som tur är. Det blir ju mycket intressantare på så vis.
   Att kategorisera Parkens musik är allt annat än lätt. En sorts knyckig och hemmagjord electropop med viss karibisk touch, kanske? De tio låtarna är koncisa, smittsamma och träffsäkra på det småskaliga, vardagsnära vis som kan te sig lättgenomförbart i teorin men jämt är supersvårt att ro i hamn med någorlunda allmängiltigt slutresultat. Allihop biter sig fast; inte bara melodimässigt utan även sett till textinnehållet som ställer frågor och famlar efter svar om åren som har gått. Inte så mycket i syfte att ta reda på vart de tog vägen – det tjänar ju ändå inget till – utan mer vad de egentligen gav förutom bitterhet och spruckna illusioner.
PIERRE HELLQVIST
2008-09-09