Flo Rida: Only One Flo/Part 1
FLO RIDA

Only One Flo/Part 1

Poe Boy/Atlantic/Warner

Betyg: 1

 

Det är svårt att tänka sig, men Flo Rida har redan släppt tre album. Tre. Det är ungefär så många av hans låtar som man minns. Oftast ofrivilligt då de letat sig fram till en på okänt sätt.

Samma tre låtar är av någon konstig anledning med på detta tredje album »Only One Flo/Part 1«. Om det är som en bonus till en annars tunn skiva om åtta spår är oklart. Men klart är att »Low«, »Right Around« och »Sugar« i sammanhanget framstår som uthärdliga och kanske beror det på hur de arbetats in i våra hjärnor.

Singlarna från den här skivan kommer säkert att gå samma öde till mötes eftersom de låter som lite mindre lyckade upprepningar. Speciellt delvis svenskproducerade (Dada Life) »Turn Around (5, 4, 3, 2, 1)« känns som en sämre kopia av just »Right Around«. Den hamnar säkert på Billboard Hot 100.

Det hade varit så kul att hylla »Only One Flo«. Det hade varit kul att bli överraskad av innovativa beats eller ett roligt flow. För visst kan Flo Rida rappa. Egentligen. Han är bara riktigt grym på att dölja det bland plastiga trummaskiner och flådiga poplåtar som ingen på allvar kan missta för hiphop längre.

Ett miniplus för »Why You Up in Here« men där går elogen till Ludacris och Gucci Mane.

Det värsta av det värsta finns i »Come With Me«, en total massaker i la-la-la-stil på en av världens bästa låtar; 2Pacs »Hail Mary«. Varför, Flo Rida? Varför?

Det är skivor som den här som gör att jag, seriöst, funderar på att lägga ner recenserandet.

DANINA MAHMUTOVIC

2010-11-30