Allt annat än boring, boring
South Beach, Miami. Hur var det nu Counting Crows sjöng om stan?
»Can I say,
’I wish that this weather would never leave?’
It just gets hard to believe
that God sent this angel to watch over me«
    För även om det inte är ständigt solsken är vädret i Miami just nu, efter en murken svensk sommar, väldigt välkommet. Det är visserligen åskoväderläge mest hela tiden, hurricane season som det är, men temperaturen – både i luft och vatten – ligger oavbrutet kring 25-30 grader.
    En gumma som envisas med att sitta i receptionen på mitt Collins Avenue-belägna hotell dagarna ut må om och om igen gny »Boring! Boring!«, men maten (och musiken!) på kubanska restaurangen Yuca i går var dess raka motsats. Min ceviche puteria, för att inte tala om de olika versionerna av mojito, var precis den injektion som behövdes efter tre utmattande timmar hemma hos Chan Marshall, eller Cat Power som världen känner henne. Att Chan bjöd på mintsmakande iste, delade med sig av roande Bob Dylan- och Patti Smith-historier samt presenterade mig för Mona, en rar bulldog, kan ni läsa mer om i nästa nummer av Sonic, men till den som händelsevis undrat vilka skivor som står längst fram bland LP-travorna på hennes golv kan vi redan nu ge några exempel:

Bob Dylan: New Morning
Nina Simone: It Is Finished
Lenny Bruce: The Real Lenny Bruce
Crow Dog’s Paradise: Songs of the Sioux
The 2 Live Crew: Is What We Are

 

Chan vill för övrigt komma till Sverige så snart som möjligt, visar stor nyfikenhet på Neneh Cherry & The Thing-skivan och är på det det stora hela allt annat än boring. Kanske borde jag ge hennes adress till gumman här i receptionen?