Samantha Crain: Kid Face
SAMANTHA CRAIN

Kid Face

Ramseur

Betyg: 7

 

Det som talar emot denna Oklahoma-bördiga singer-songwriter är att hon på sitt tredje album mer än någonsin verkar inom den på senare år så överbefolkade fåra som mer eller mindre korrekt benämns indiefolk men som med tanke på uppslutningen kanske snarare borde kallas folkindie. Hur som helst ska det vid det här laget till en hel del för att lyssnaren ska haja till.

    Det som talar för Samantha Crain, som turnerat med bland andra First Aid Kit, är hennes röst, gitarrspel och omsorgsfulla arrangemang – ur lite lyckas hon utvinna mycket. Låtarna är inte riktigt där än, även om hon kommer bra nära med mäktiga »We’ve Been Found«, medryckande öppningsspåret »Never Going Back« och neilyoungskt slängiga »Somewhere All the Time«.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25