Sonic Sessions: Hanna Järver »Kan nästan lova«
– Det var en ny värld som öppnade sig för mig. Jag kände mig så himla fri. Som att jag kunde göra vad som helst. Det kunde jag ju inte, men det kändes så.

Så formulerade sig Hanna Järver när Pierre Hellqvist pratade med henne till Sonic #82 (juni, 2015). Hon syftar på hur hon efter att ha provat sig fram som singer-songwriter i tonåren under sin tid på musikgymnasium började laborera med synthar, ljudkort och Cubase, och därigenom fick tillgång till en annan ljudvärld.

Sakta men säkert hittade hon fram till det distinkta sound vi hört på älskvärda skapelser som »Ovanför mitt huvud«, »Ingenting skrivet«, »Samma gamla himmel« och senaste singeln »Anekdoter«.

»Kan nästan lova«, som hörs i vår tredje Sonic Sessions med Hanna Järver, är en ännu inte släppt låt. Hanna Järver har en ny singel på gång i början av nästa år men först ska hon tillsammans med Julia Adams och Systraskap slutföra den pågående Find The Biggest Bitch In Town And Start A Tour där två speldatum återstår: Pustervik i Göteborg i kväll och Debaser Strand i Stockholm i morgon.

Missa inte de två föregående delarna, del 1 med intervju av Rebecka Ljung och del 2 med »Anekdoter« i sin helhet, alltsammans inspelat i JAYS Studio på Kungsholmen i Stockholm.

I januari är vi tillbaka med nya Sonic Sessions. Då med kanadensiska folkrockmiraklet Basia Bulat.

 
Relaterat

32 för 2018
Hanna Järver: So Long