John Prine! John Prine! John Prine! Sa vi John Prine?


För att fira att John Prine kommer till Stockholm har Sonic-redaktionen satt ihop en John Prine-spellista!

Undrar du över de ståtliga fyrverkerier som lyser upp Söder i afton står förklaringen att finna i våldsamt firande på det Kocksgatan-belägna Sonic-högkvarteret. Anledningen stavas nu varken upplagerekord eller oväntade jättedonationer till oss (även om båda vore synnerligen välförtjänta, right?), utan det handlar så klart om nyheten – så efterlängtad – att John Prine, i sällskap med förnämliga Amanda Shires, kommer till Sverige i vår (17 april, Göteborg, 18 april Stockholm). John Prine. Det är liksom låtskrivarnas låtskrivare det. Därutöver något av pappa till dagens »alternativa« countryscen i Nashville. Alla från Kacey Musgraves och Sturgill Simpson till Jason Isbell och Holly Williams dyrkar Prine – som person, som låtskrivare, som artist, som väsen. (Vill du få det svart på vitt läs den här fina Bitter Southerner-texten!). Hur som helst, någonstans i glädjeyran gjorde vi en spellista. Den rymmer sjuttio Prine-inspelningar (eftersom karln nyligen fyllde sjuttio) samt trettio Prine-tolkningar av sådana som Bettye LaVette, Paul Westerberg och My Morning Jacket. Hundra totalt alltså. Det blir inte mycket bättre än så. Det är all the best.
Relaterat