Depeche Mode: Spirit
2
av 10
  • Artist
  • Depeche Mode
  • Album
  • Spirit
  • Bolag
  • Mute/Columbia/Sony


Ju mindre vi alla säger om den här skivan desto bättre, resonerar Pierre Hellqvist.

Att nazisten Richard Spencer kallade Depeche Mode »the official band of the alt-right« var troligen det bästa som kunde hända Basildon-boysen i det här läget, hur ogrundat påståendet än är. Det gav nämligen gruppen en plats i mediaflödet som »Spirit« med allra största säkerhet inte hade fått annars. Det finns nämligen ingenting här i den övertydliga, viljelösa och egendomligt klumpiga electrorocken värt att berätta om. Uttalandet ifråga kanske till och med kan få Dave, Martin och den där tredje att tända till lite. Men det får i så fall bli till nästa gång. För med »Spirit« är loppet kört.
Relaterat