Soul 1971, en spellista
Säg »soulmusik 1971« och omöjligt är inte att du får se hur vuxna, vanligtvis balanserade människor går ner på knä av salighet.

Givetvis står förklaringen att finna i en massa klassiker som alla känner till, från »What’s Going On«, »Rock Steady« och »Theme from Shaft« till »Have You Seen Her«, »Family Affair« och »Tired of Being Alone«.

Men det är ju så mycket mer.

Laura Lees rungande anthem »Women’s Love Rights«, Lee Dorseys subtila vädjan »Freedom for the Stallion«, Dee Dee Warwicks hjärtknäckande version av »Suspicious Minds«, Cissy Houstons oerhört gripande gestaltning av »Be My Baby«, allt James Brown sjöng, vidrörde eller influerade, eller varför inte John Lee Hookers stenhårda Jimi- och Janis-salut »Kick Hit 4 Hit Kix U«… Ingen bör heller förbise bländande insatser från själfulla blekansikten som Jackie DeShannon, Mickey Newbury och John Lennon.

Då har vi bara skrapat på ytan.

Med andra ord – spana gärna in vår Soul 1971-spellista och se till att ha något mjukt att falla ner på.

Missa förresten inte tidigare soulårtalspellistor: 1968, 1970 och 1974.

 
Relaterat

Bättre sent än aldrig