John Moreland: Big Bad Luv
7
av 10
  • Artist
  • John Moreland
  • Album
  • Big Bad Luv
  • Bolag
  • 4AD/Playground


Färdig som folkcountrytrubadur, inte riktigt där som rockartist.

Styrkan är att du tror på honom. John Moreland är brutalt uppriktig och har ett uttryck som aldrig tillåter dig att tvivla. Hans sorg går direkt in. Givetvis förstärkt av att han är en jävel på textrader som etsar sig fast; »Don’t it feel like the truth/comes at the price of your youth?«. Ödsligheten som utspelar sig mellan hans ord och den stundom sparsmakade musiken är lika tuff att hantera som någonsin den på Springsteens »The River«-ballader.

Ändå är »Big Bad Luv« aningen mer easygoing än föregångaren »High on Tulsa Heat«. Strimmor av ljus sipprar in och musiken drar i högre grad åt en motorvägsrock som kan tilltala, säg, Tom Petty-publiken. Där kanske han ännu inte riktigt har hittat sin personlighet, där känns han ibland endimensionell och americana-allmän på ett sätt som aldrig kommer fråga när det bara är han själv, gitarren, orden.

Eller, så här; som folkcountrytrubadur är John Moreland färdig och framme. The real deal. Lyssna på »No Glory in Regret« för tungt bevis.

Som rockartist finns en del att jobba på. Det betyder nu inte att han ska sluta försöka men kanske först och främst avgöra vad han kan bidra med.
Relaterat

Dixie Chicks