The Only Ones med mera-spellistan


Apropå Peter Perretts formidabla återkomst.

»The Syd Barrett of new wave«, som Nina Antonia kallade honom i Uncut, är tillbaka.

Alla från The Replacements och Yo La Tengo till The Libertines och Olle Ljungström har sjungit hans låtar.

Efter drygt tjugo års skivfrånvaro möts nu Peter Perretts återkomst »How the West Was Won« av rungande recensioner. Inte minst från Johan Apel Röstlund som här hos Sonic skrev »Rösten, den där behagligt karga och Lou Reed-liknande, låter till och med bättre och inte en dag äldre än på mästerverken som spelades in i slutet av sjuttiotalet« och delade ut en tia i betyg.

För den med ingen eller marginell koll på The Only Ones har vi satt ihop en liten snabbguide, vilken inkluderar en låt med pre-The Only Ones-bandet England’s Glory och en låt med det kortlivade post-The Only Ones-försöket i Peter Perrett In The One samt The Replacements-versionen av »Another Girl, Another Planet« och Yo La Tengo-versionen av »The Whole of the Law«, liksom Johnny Thunders-klassikern »You Can’t Put Your Arms Round a Memory« som ju Peter Perrett spelar gitarr och körar på. Lyssna gärna och inspireras till att dyka djupare in i »How the West Was Won«.
Relaterat

En episk berättelse