Margo Price: All American Made
8
av 10
  • Artist
  • Margo Price
  • Album
  • All American Made
  • Bolag
  • Third Man/Warner


Andra albumet från ett av den samtida countrymusikens största hopp.

»Sometimes my weakness is stronger than me«, sjunger hon på ett ställe. »A little pain never hurt anyone« på ett annat. Margo Price behärskar countryns historier och traditioner, men hör också till en generation som leder den i en delvis ny riktning. Hon går hem hos en publik som inte bara lyssnar på hattar eller ramlar av mekaniska tjurar. Hon är varm, mänsklig, ger av hela sig själv. Fjolårets debut »Midwest Farmer’s Daughter« var personlig, stundom djupt privat och smärtsam, en hel livsresa med ups, downs och allt där emellan. Alltsammans bäst exemplifierat av den totalt tillintetgörande öppningslåten »Hands of Time«.

På uppföljaren finns sålunda en hel del förväntningar. Förväntningar som den Illinois-bördiga trettiofyraåringen till synes obekymrat skakar av sig. Föregångaren må ha utlöst ett annat känslosvall hos lyssnaren, denna gång är det kanske allra främst nivån på hantverket du slås av. Det rör sig om country med få döda punkter. Precis som hos de flesta av genrens mest ikoniska tungviktare lyser »All American Made« av lika delar glöd, karisma, patos, skuld och bottenlös sorg.

En förklaring till medvinden Margo Price befinner sig i torde vara hennes självklarhet. Hennes oförställda röst står i komplett synk med innehållet i texterna. Det är väldigt att tycka om henne. Den här gången vågar hon dessutom oftare vika av från den mest givna musikaliska formeln, i bluesgospeln »Do Right by Me« med strålande resultat. Vidare namnger hon Tom Petty och Levon Helm, duetterar med Willie Nelson och hivar ur sig fjäderlätta jämställdhetskampsången »Pay Gap«.

Jag vet inte om vi förtjänar Margo Price, men som vi behöver henne.
Relaterat