Wy: Okay
7
av 10
  • Artist
  • Wy
  • Album
  • Okay
  • Bolag
  • Hybris/Border


Ångest, skönhet och the big music från albumdebuterande malmöduo.

The big music. Ändå med en speciell sorts intimitet eller kalla det förtrolighet.

Wy är malmöduon som en tid rullat upp den ena fina ångest möter skönhet-singeln efter den andra med »What Would I Ever Do« och »Bathrooms« som kulmen.

Vänner av Cocteau Twins, Siouxsie And The Banshees, The Cure, shoegaze och allehanda atmosfärisk postpunk bör kunna ta det här till sina hjärtan. Ebba Ågren har en dramatisk röst som tränger sig på men inte på det där jobbiga sättet, utan i betydelsen något du gärna lyssnar till och därutöver lyssnar till vad den har att säga. Hon använder den också med förstånd. Kolla gärna in just »Bathrooms« för exempel. Där framgår det tydligt att hennes sång är precis lika fängslande i nedtonat som i uppskruvat läge.

»Okay« är ett mestadels imponerande debutalbum. Här och där blir det stillastående i överkant. Alla låtar har inte vissa av singlarnas magnetiska, långsamma men metodiska framåtrörelse. Men det finns mycket att ta med sig härifrån, Ebba och partnern Michel Gustafsson utstrålar en begåvning och vision som kan ta dem långt.
Relaterat