Sonic Sessions: Basia Bulat
Basia Bulat! Långvarig Sonic-favorit, flertalet gånger omskriven i tidningen och begåvad med såväl knäckande sångröst som bländande musikalitet. Då har vi inte gått in på att hon är en av branschens mest älskvärda personer.

Kanadensiskans fjärde album »Good Advice«, som släpps 12 februari, recenserades av Pierre Hellqvist i Sonic #85 och belönades med betyget 8: »Ännu en gång lyckas Basia Bulat ur upplevelser av förlust och saknad frigöra toner, melodier, klanger och värme som visar sig ha en, tårarna till trots, närmast läkande effekt på lyssnaren.«

Det är alltså med illa dold stolthet vi presenterar Basia Bulat som nästa artist ut i Sonic Sessions. Vi börjar med en intervju (med musikaliska inslag! Närmare bestämt smakprov från nya skivan!), där Rebecka Ljung pratar med henne om att stå på scen, om nya skivans producent Jim James och om Basias svenska favoritartister, bland mycket annat.

Två ytterligare delar följer, då hela låtar från inspelningen som gjordes i JAYS Studio på Kungsholmen i Stockholm.

Missa förresten inte fantastiska Hanna Järver som var först ut i Sonic Sessions: intervju, »Anekdoter« och »Kan nästan lova«.

Som vi tidigare har berättat kommer Sonic i vår att lansera en ny musiksajt. Ett av de fasta inslagen där blir just filmade Sonic Sessions där artister intervjuas och spelar live.

 
Relaterat