Sonic Sessions: Basia Bulat »In the Name of«
– Ju mer jag har försökt göra någonting annat desto tydligare har det blivit att det här är mitt kall. Så långt tillbaka jag kan minnas har jag velat bli musiker.

Sa Basia Bulat när vi porträtterade henne över fyra sidor i Sonic #71 (november 2013).

Sångfågeln från Etobicoke utanför Toronto växte upp med polska föräldrar. Det var mamma musiklärare som fick in Basia och brodern Bobby, i dag percussionist i systerns band, på det musikaliska spåret. Basia Bulats två första album, »Oh My Darling« (2007) och »Heart of My Own« (2010), släpptes av legendariska skivetiketten Rough Trade och gav henne tämligen omedelbart en trogen publik, inte minst inom folkscenen hemma i Kanada. En fanskara som undan för undan har vuxit. Inför skiva nummer tre, 2013 års »Tall Tall Shadow«, gjorde hon en turné som uppvärmare åt My Morning Jacket-sångaren Jim James. De kom bra överens så när det var dags att finna en producent till fjärde skivan i ordningen låg Jim James nära till hands att fråga. På »Good Advice« (släpps 12 februari) har Kentucky-kufen inte förändrat Basias sound radikalt, snarare vidgat det och samtidigt lyckats förädla alla hennes bästa egenskaper.

I går visade vi intervjufilmen i vårt Sonic Sessions-avsnitt med Basia Bulat. I dag visar vi låten »In the Name of«, en av höjdpunkterna på nya skivan, inspelad i JAYS Studio i Stockholm.

 
Relaterat