Sonic Sessions: Basia Bulat »Infamous«
– Att höra hur hennes röst formligen exploderade ut från hennes själ gjorde att vi alla i kontrollrummet fick tårar i ögonen. Över huvud taget var det en exceptionell upplevelse att ta del av hur Basia klev ut ur sitt skyddsnät med sådan kraft.

Så beskrev My Morning Jacket-bossen Jim James hur det var att jobba med Basia Bulat på »Good Advice«, hennes fjärde album som släpps 12 februari.

När vi nyligen hade äran att få spela in Sonic Sessions med Basia Bulat tog det inte speciellt lång tid att förstå vad Jim James pratar om. Musik kan inte bli mycket mer intensiv än så.

Det gäller förresten »Good Advice« i stort. James mäktiga men alltid ändamålsenliga ljudbyggen lyfter Bulats kompositioner och röst till oanade höjder.

Spana gärna in våra två tidigare episoder av Sonic Sessions med Basia Bulat, inspelade i kungsholmenbelägna JAYS Studio i Stockholm: dels intervju, dels »In the Name of«. Men här och nu en alldeles strålande akustisk version av albumets första singel »Infamous«. Varning: du kan efteråt behöva hjälp med andningen.

 
Relaterat