Man får bocka och tacka – en spellista med Kristofferson-tolkningar


Många olika varianter, på många olika språk.

»Nej, jag kan inte ens börja tänka så. Det skulle vara som att försöka välja vilket av mina barn som jag älskar mest. Det går bara inte.«

Så svarade Kris Kristofferson 2004 då Pierre Hellqvist i Sonic #17 ställde frågan om han har någon favorit bland alla tusentals versioner på hans låtar. Av alltjämt levande låtskrivare torde han vara en av de som tolkats allra flitigast. Av vitt skilda artister som Frank Sinatra, Millie Jackson, John Holt, Elvis Presley,  Tom Verlaine, Family Four, Terry »Kojak« Savalas, Bob Dylan, Gladys Knight, Calexico, The Walker Brothers och Hederos & Hellberg, för att bara nämna en bråkdel. Då har vi inte gått in på alla countrysångare som gett sig på hans material. Nu när den åttiotvåårige mångsysslaren ånyo är sverigeaktuell är det hyggligt läge att påminna om vår spellista med Kristofferson-tolkningar, en spellista  som vi dessutom har uppdaterat och drygat ut en smula. 
Relaterat

Dixie Chicks