Way Out West dag 2-rapport
Pusha T.Way Out West-fredagen, enligt Pierre Hellqvist.

FREDAGENS BÄSTA KONSERTER

 

Pusha T

Där vi av »The greatest snowman on Earth« får en pedagogisk instruktionsvideo hur vi ska tillverka crack (under »Diet Coke«). Udda men i sammanhanget knappast oväntat. Vid sidan av de vanligt förekommande vitpulverromantiska visuella inslagen är showen busenkel men effektiv, lite som Pusha T:s rap – från öppningen med »Let the Smokers Shine the Coupes« till Chief Keefs »I Don’t Like«. Inramad av rakbladsvassa produktioner visar sig King Push därutöver vara på ett strålande humör: vaken, engagerad, lystern i ögonen mån om att övertyga. If you know you know.

 

Billy Strings

Att William Lee Apostol, som han egentligen heter, härom dagen fotograferades ihop med de australiensiska psykprogrockarna King Gizzard & The Lizard Wizard var en händelse som ser ut som en tanke. Det unga bluegrassfenomenets musik ligger nämligen, inte minst i kvällens andra låt »Turmoil & Tinfoil« nära det progressiva, det psykedeliska eller rentav frijazziga. Det är musik som tänjer på konventionerna samtidigt som den aldrig släpper taget om traditionen. Konserten öppnar med en rivig gestaltning av Jimmy Martins varudeklaration »Freeborn Man« och gör även en avstickare till Bill Monroe-land. Billy Strings vet precis när han ska hålla tillbaka, när han och medmusikerna ska dra på för fullt och när de ska fingerplocka i mellanläget någonstans. En uppvisning i musikalitet och tajming.

 

The Soundtrack of Our Lives

De river av de flesta stora låtarna under konsertens första halva, när saker och ting ännu inte riktigt sitter där de ska i TSOOL-maskinen. Publiken är massiv och entusiastisk och det återförenade bandet visar egentligen inga tecken på nerver, det handlar nog mer om att de olika delarna ska haka i varandra. Vilket de till slut gör och i låtar som »Second Life Replay« och »21st Century Rip Off« är det rena rama uppvisningen i rock som knappt existerar längre.

 

Annat bra: de dunkla drum’n’bass-stunderna och »Wild Animals« med Liv.e på Oceanen och hela energin med Amyl and The Sniffers.

 

ÖVRIGT

Folk bör genast sluta med att kånka omkring på stora ryggsäckar under festivaler.
Relaterat

Way Out West dag 3-rapport
Way Out West dag 3-rapport
Way Out West dag 2-rapport
Way Out West dag 1-rapport
Trivsam entimmesillusion