Woods: Love is Love
8
av 10
  • Artist
  • Woods
  • Album
  • Love is Love
  • Bolag
  • Woodsist


Donald Trumps presidentskap leder så till något fint.

Woods tionde fullängdare skrevs och spelades in nästan direkt efter det amerikanska valet förra hösten. I ett tillstånd av besvikelse och snudd på chock försökte Jeremy Earl och hans bandkamrater sätta ord och musik till känslorna. Det hörs. Rent musikaliskt är de sex låtarna på »Love is Love« är inget jättekliv i någon riktning från »City Sun Eater in the River of Light« från 2016 – det handlar fortfarande om perfekt fuzzig psykedelisk gosrock, med släpiga trumpeter, yra gitarrfigurer och trippande bas. Ett luddigt reverb väver samman allt till något som låter väldigt mycket som just Woods (hurra!).

Det är i stället texterna som gör »Love is Love« till något av ett modernt protestalbum. Utan yviga gester eller uppenbar ilska är texterna närmast maniskt repetitiva variationer på vikten och innebörden av kärlek. »Love is love« upprepas om och om igen under albumets dryga halvtimme.

I en tid av plumpa påhopp, lögner och tomma löften är det just den där enkla innerligheten som känns mest.

»Love is Love« är på en och samma gång som den mjukaste av tröstefiltar och som en sorglig påminnelse om omständigheterna. Den andas liksom hopp, motstånd och uppgivelse i samma andetag. Och, trots att en kan önska att omständigheterna var annorlunda kan det ju faktiskt kännas lite skönt att något så här fint kunde födas ur Donald Trumps presidentskap.
Relaterat

Daniel Johnston
Tio år av saknad