Marika Hackman: I’m Not Your Man
5
av 10
  • Artist
  • Marika Hackman
  • Album
  • I'm Not Your Man
  • Bolag
  • AMF/Caroline/Universal


Potential finns men musikaliskt är det för slätstruket.

Brittiska Marika Hackman självlärde sig spela gitarr när hon var tolv och innan hon var myndig hade hon startat ett coverband ihop med modellen Cara Delevingne. Det är emellertid som soloartist med eget material hon blivit mest (er)känd. Hennes lätt melankoliska skymningsfolkpop påminner lite grann om PJ Harvey, även om Hackmans röst är ljusare och mer ungdomlig. Det finns även något drömskt och isländskt över vissa låtar, men oftast i kombination med lortiga gitarrer och en jordnära melodislinga i botten, lite i stil med den dandywarholska slängigheten.

Dessvärre är låtarna alltför lika sinsemellan, det är samma sound som återkommer, med små variationer. Grunge möter singer-songwriterhippie.

Talangen finns här absolut, då främst vad gäller sången.

Musikaliskt hade Hackman mått bra av att samarbeta med någon med vildare idéer.
Relaterat