Karl Hund: My Skies are Yours
8
av 10
  • Artist
  • Karl Hund
  • Album
  • My Skies are Yours
  • Bolag
  • Doghaus


Psyk för sargade själar som vill läka.

Psyk för hängmattan. Psyk för solen, himlen, naturen. Psyk för sargade själar som vill läka.

Ibland finns det anledning att hissa vissa varningsflaggor för maskeradläge när vi talar vintagevurmande pop med psykedeliska kännetecken. Så icke här.

Musiken är extremt tillbakalutad, stundom så gott som försatt i ett vegeterande tillstånd. Här märks ingenting som ska likna tufft. Här och där ett hypnotiskt men alltid fjäderlätt groove. Det är DIY in i märgen, de mjuka melodierna minner om amerikansk västkust, sången är drömsk, helheten harmonisk. Dessutom låter låtarna som sina titlar; »Let Me Sleep«. »Happy«, »While We’re Under the Sun«, »At Night«. Riktigt intressant blir det i »In Your Mind« när tonerna tillåts sträcka ut sig i något som närmar sig frijazz.

Den unge göteborgaren Karl Hund släppte i fjol en självbetitlad EP som inte var alls dum men där var musiken mer offensiv och lo-fi-spretig än vad den här. Allt håller nu ihop på ett helt annat sätt, får liksom ta den tid som krävs och omges av ett oskuldsfullt skimmer du inte råkar på varje dag. Kan vi få mer snart?
Relaterat

Sommarens bästa resa
Trivsam entimmesillusion