Bedroom Eyes: Greetings from Northern Sweden
7
av 10
  • Artist
  • Bedroom Eyes
  • Album
  • Greetings from Northern Sweden
  • Bolag
  • Startracks/Border


Pojkrumspop som vill vidare.

Ett liv på jakt efter ett liv.

Efter att ha lyssnat på »Greetings from Northern Sweden« lämnas jag med ögonblicksbilder från uppväxten, vänskapsband, de första betydande kärlekarna, känslor av oundviklig förändring och en bultande längtan efter ett sammanhang. Ni vet den där åldern då du så sakteliga börjar kunna se på dig själv lite utifrån, med ett aningen vidare perspektiv. Du då dessutom har kommit i kontakt med musik, litteratur, film som hjälper dig att uttyda inte nödvändigtvis vem du är men att det oavsett vem du är faktiskt är okej att drömma; »Being 15 here/can be a load to bear«.

Den detaljrika och lite konverserande träffsäkerheten får en ibland att tänka på Hello Saferide, den oförställda uppriktigheten går att likna vid vissa av Gustaf Kjellvanders inspelningar.

Bedroom Eyes är ett alias för Jonas Jonsson med rötter i jämtländska Föllinge. På sitt andra album, där ingen mindre än Andreas Mattsson är en av flera producenter, gör han en sorts pojkrumspop med en blick som både romantiserar och vill explodera sin tillvaro. Kanske är han inte helt unik, än, men framstår såväl angelägen som genuin – allra mest så i snärtigt attackpoppiga »After I Was a Kid But Before I Grew Up«, för övrigt en låttitel som fungerar ypperligt som programförklaring för skivan i stort.
Relaterat

Det du inte kan beskriva
Regina Spektor
Fri till slut