Imperial State Electric: All Through the Night
7
av 10
  • Artist
  • Imperial State Electric
  • Album
  • All Through the Night
  • Bolag
  • Psychout/Sound Pollution


Om en ska tro Pierre Hellqvist är Nicke och kompani bitvis där uppe och nosar på »A Hard Day’s Night«-LP:ns baksida. Bitvis.

När »All Through the Night« är som bäst låter det som att Nicke Andersson med manskap har fått för sig att göra det omöjliga. Det vill säga försöka toppa B-sidan på The Beatles »A Hard Day’s Night«-LP. Ni vet, de där perfekta, självklara, passionerade, desperata melodierna som rinner likt vatten och är lyckliga över att finnas till men ändå gör rätt ont att ta del av eftersom de aldrig hade blivit skrivna om det inte vore för att ett hjärta gått i kras.
Titelspåret, »Remove Your Doubt« och »Read Me Wrong« hör alla till det bästa Nicke varit inblandad i. Vänner av Redd Kross krispiga nittiotalsperiod torde ha en del att gå i gång på här.
Här finns även annat av avsevärt intresse. »Get Off the Boo Hoo Train« är benknäckande boogierock, »Break It Down« porlande countryrock som gärna får vidareutvecklas över ett helt album. Den mer rifforienterade sjuttiotalsrocken förmedlar inte samma kickar, även om den känns tämligen självklar i sammanhanget.
Vänner av Imperial State Electrics fyra föregående album torde ha svårt att vantrivas med »All Through the Night«.
Relaterat

Mick Jagger
Det du inte kan beskriva
The Hives
Tom Verlaine