Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet: Åska & blod
8
av 10
  • Artist
  • Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet
  • Album
  • Åska & blod
  • Bolag
  • Cecilia Nordlund Musik & Film


Rock på randen till avgrunden.

Musik är inte bara underhållning eller statistik. Musik är även överlevnad. Ett sätt att hantera verkligheten: historien, nuet, framtiden, det vi ser, det vi inte vågar se. Musik är vad vi gör den till. Hur många av oss skulle inte gå sönder utan den?

Det är inte detta »Åska & blod« strikt handlar om men det är lite de känslorna du kan hitta i dess förvridna, rykande vrakrester. Det är en skiva som mullrar och vibrerar, skaver och trycker, då och då briserar. Ljuden och stämningarna och orden lämnar dig ingen ro, det går inte stänga ute världen, även om Cecilia Nordlunds empatiska röst och resonerande tilltal får gestalta ljuset i mänsklighetens återkommande mörker.

Här finns inget insmickrande, inga lockbeten, avgrunden har sällan känts så nära, i våra ögon blixtrar en tilltagande panik, men vi påminns också om alltings underliggande skönhet och vår gemensamma styrka – och hur många av oss skulle inte gå sönder utan den?
Relaterat

Mick Jagger
Det du inte kan beskriva
The Hives
Tom Verlaine