Arre! Arre!: Tell Me All About Them
7
av 10
  • Artist
  • Arre! Arre!
  • Album
  • Tell Me All About Them
  • Bolag
  • PNKSLM


Största möjliga allvar på ett lekfullt vis.

Älskar deras gatucrewkänsla och öbönhörliga attack. Deras gitarrväggar. Hur de mitt i all vrede över mansslem, sexism, patriarkat och övergrepp – bland låttitlarna märks »Rapist Adieu«, »Yr Such a Dude« och »His-Story Moves in Circles« – ändå lyckas sprida sprudlande glädje och medryckande entusiasm. Hur de visar att största möjliga allvar kan presenteras lekfullt. Hur musiken aldrig har ett stopp, bara en massa fortsättning.

Attityden må vara punk eller riot grrrl men den övergår här och där i rock’n’roll, i sextiotalets girl group-pop eller spattig postpunk. Malmö-kvartetten är inga musikaliska förnyare, det mesta känns igen och vissa låtar kanske är mer för stunden än särskilt odödliga. Likafullt finns något evigt och urstarkt i hängivenheten, i den villkorslösa satsningen, i obevekligheten och den sammanlagda upplevelsen som du inte kan undgå att bli påverkad av – och gärna vill ha mer av.
Relaterat

Mick Jagger
The Hives
Skräpkulturens livräddare